LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

China condamnă vehement sancţiunile impuse de SUA şi vânzările de armament în Taiwan

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 decembrie 2020 110 afişări

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement, marţi, noile sancţiuni impuse de Statele Unite din cauza crizei politice din Hong Kong şi vânzările de armament american în Taiwan.

China condamnă vehement sancţiunile impuse de SUA şi vânzările de armament în Taiwan

Ministerul chinez de Externe l-a convocat pe ambasadorul american pentru a-i transmite "indignarea puternică" faţă de acţiunile Washingtonului, potrivit agenţiei Associated Press.

"Acţiunile Statelor Unite încalcă normele de bază ale relaţiilor internaţionale, reprezintă ingerinţe grave în afacerile interne chineze, afectează grav relaţiile bilaterale, sunt arogante, neraţionale şi negative", a declarat Zheng Zeguang, adjunct al ministrului chinez de Externe.

"China va aplica măsuri puternice de retorsiune şi îşi va apăra cu determinare suveranitatea, securitatea şi interesele", a afirmat, la rândul său, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Statele Unite au anunţat luni sancţiuni care vizează 14 oficiali chinezi, în contextul acţiunilor Beijingului împotriva opoziţiei din Hong Kong. De asemenea, Washingtonul a aprobat vânzarea în Taiwan a unor sisteme de comunicaţii militare în valoare de 280 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.