China are cel mai activ program balistic din lume, sustine Pentagonul

Postat la 23 august 2010 54 afişări

China isi extinde puterea militara si are cel mai activ program balistic din lume, sustine Pentagonul intr-un raport publicat recent. Potrivit acestuia, puterea navala chineza se intareste prin submarinele sale nucleare, iar armata chineza continua sa-si extinda puterea militara si capacitatile dincolo de vecinatatea sa geografica.

Raportul subliniaza ca unele dintre aceste actiuni ale Chinei sunt pozitive, constand in actiuni umanitare si eforturi de stopare a pirateriei, dar alte actiuni sunt menite sa ofere Chinei o zona mai extinsa de exercitare a puterii.

Pentagonul precizeaza in raport ca Republica Chineza detine cel mai activ program balistic si de rachete de croaziera din lume. Totodata, China ar putea incepe anul acesta construirea de portavioane, pentru care a instruit deja piloti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-are-cel-mai-activ-program-balistic-din-lume-sustine-pentagonul-6979969
6979969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.