China anticipează o recesiune mondială de lungă durată. Cele mai pesimiste estimări făcute vreodată de un oficial chinez despre economie

Postat la 21 noiembrie 2011 13 afişări

La nivel mondial va avea loc cu certitudine o recesiune de lungă durată, iar China trebuie să se concentreze pe problemele interne, a declarat duminică vicepremierul chinez Wang Qishan.

"Singurul lucru de care putem fi siguri, într-o mulţime de incertitudini, este că recesiunea mondială provocată de criza financiară internaţională va fi cronică", a afirmat Wang, citat de agenţia chineză Xinhua. Comentariile lui Wang sunt cele mai pesimiste estimări făcute vreodată de un oficial chinez despre economia mondială, iar îngrijorarea autorităţilor de la Beijing referitoare la înrăutăţirea mediului economic mondial s-ar putea transpune într-o politică de susţinere a dezvoltării interne.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
estimari,
economie,
recesiune
/actualitate/china-anticipeaza-o-recesiune-mondiala-de-lunga-durata-cele-mai-pesimiste-estimari-facute-vreodata-de-un-oficial-chinez-despre-economie-8992863
8992863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.