China a început să cumpere acţiuni la băncile locale, pentru a susţine bursele

Postat la 10 octombrie 2011 14 afişări

O divizie a fondului suveran de investiţii controlat de statul chinez a început din nou să cumpere acţiuni la marile bănci locale pentru prima dată după criza din 2008-2009, acesta find cel mai recent semnal că autorităţile de la Beijing încearcă să susţină bursele, transmite Reuters.

Indicele Shanghai Compozit a pierdut aproape 17% în acest an, din cauza temerilor privind înăsprirea politicii monetare şi evoluţia economiei. Achiziţia de acţiuni bancare de către divizia Hujin ar fi prima după criza financiară din 2008-2009 şi prima recunoscută oficial de către Beijing. Compania Central Huijin Investment cumpără acţiuni la cele patru mari bănci din China, a anunţat, luni, după închiderea burselor, agenţia de presă Xinhua.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
banci,
cumparare,
actiuni,
sustinere,
burse
/actualitate/china-a-inceput-sa-cumpere-actiuni-la-bancile-locale-pentru-a-sustine-bursele-8852980
8852980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.