China a devenit cel mai mare producator de bunuri din lume, dupa 110 ani de suprematie a Statelor Unite

Postat la 15 martie 2011 14 afişări

China a redevenit cel mai mare producator de bunuri din lume, recuperand pozitia pierduta la inceputul secolului al XIX-lea, si a incheiat astfel 110 ani de suprematie a Statelor Unite, potrivit unui studiu publicat de firma americana de consultanta economica IHS Global Insight.

Anul trecut, China a generat 19,8% din productia mondiala de bunuri, usor mai mult fata de 19,4% in cazul Statele Unite, potrivit estimarilor IHS, citate de canalul de televiziune CNBS. Revenirea Chinei pe prima pozitie marcheaza "incheierea unui ciclu de 500 de ani in istoria economiei", a afirmat Robert Allen de la Nuffield College, Oxford, reputat istoric al economiei.

Statele Unite ar trebui sa fie ingrijorate de preluarea de catre China a locului detinut de SUA inca din 1895, considera Deborah Wince-Smith, director al Consiliului pentru Competitivitate, organizatie cu sediul la Washington."Situatia arata nevoia ca Statele Unite sa concureze in viitor nu pe baza productiei de bunuri de consum, dar pe baza inovatiei si noilor tipuri de servicii necesare de industriile productive", a spus Wince-Smith.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Statelor Unite,
bunuri,
China
/actualitate/china-a-devenit-cel-mai-mare-producator-de-bunuri-din-lume-dupa-110-ani-de-suprematie-a-statelor-unite-8062787
8062787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.