China a devenit al cincilea exportator mondial de armament

Postat la 18 martie 2013 54 afişări

China a depăşit Marea Britanie şi a devenit al cincilea exportator de armament, cu o cotă de 5% din comerţul mondial în acest sector, potrivit unui raport publicat luni de către Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI).

China a devenit al cincilea exportator mondial de armament

 Este pentru prima dată, din 1950, când Marea Britanie nu se mai ocupă unul dintre primele cinci locuri la nivel mondial, potrivit acestui Institut.

Exporturile chineze de armament au crescut cu 162% în perioada 2008-2012, în comparaţie cu precedenţii cinci ani, 55% dintre aceste exporturi mergând în Pakistan.

"Ascensiunea Chinei a fost cauzată, în principal, de achiziţii importante de armament în Pakistan", a declarat, citat într-un comunicat, Paul Holtom, directorul pentru Cercetare din cadrul SIPRI.

"Un anumit număr de contracte recente relevă că China devine un furnizor semnificativ pentru un număr în creştere de state importante", afirmă acest expert.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-a-devenit-al-cincilea-exportator-mondial-de-armament-10674173
10674173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.