Chimcomplex anunţă finalizarea operaţiunilor de integrare şi numeşte o nouă echipă executivă

Autor: Andra Stroe Postat la 25 februarie 2020 98 afişări

Chimcomplex anunţă finalizarea operaţiunilor de integrare şi numeşte o nouă echipă executivă

În concordanţă cu planul strategic iniţial, la un an după achiziţia activelor Oltchim, Chimcomplex a finalizat operaţiunile de integrare şi numeşte o nouă echipă executivă. Se îmbunăţeşte astfel structura de conducere a companiei şi se face transferul mai multor funcţii de conducere la nivel regional. Echipa executivă se separă de cea administrativă, noul sistem de management fiind conceput pentru a facilita implementarea strategiei de dezvoltare în cel mai echilibrat mod. Echipa executivă proaspăt numită este susţinută de către consiliul de administraţie pe principii de guvernanţă corporatistă, iar împreună vor pune în practică planul de dezvoltare al companiei pentru perioada 2020 – 2022. Executivii Chimcomplex sunt lideri competenţi şi experimentaţi pentru poziţionarea companiei către o creştere durabilă. Aceştia aduc expertiză globală din domeniul industriei, comercial şi producţie, consolidând compania.

Funcţia de CEO Chimcomplex a fost preluată de la începutul lunii februarie 2020 de Tivadar Runtag. De-a lungul carierei sale acesta a ocupat poziţii de management în Ungaria, Turcia, Cehia şi România, în cadrul unor companii internaţionale precum OMV şi Shell. Anterior acestei noi poziţii Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil. Tivadar Runtag va conduce o echipă nou formată care va coordona operaţiunile financiare, comerciale, producţia şi distribuţia.

Adrian Dumitriu va prelua din luna aprilie funcţia de Chief Financial Officer (CFO) Chimcomplex. Acesta îşi va utiliza expertiză în management strategic şi financiar pentru coordonarea operaţiunilor financiare ale companiei. Adrian Dumitriu are o experienţă profesională de peste 15 ani ca director financiar pentru operaţiunile din România ale unor corporaţii internaţionale precum Campofrio - Spania, Agrana – Austria, Alstom – Franta, Al Rajhi Group – Arabia Saudită. Anterior a ocupat pozitia de Director Financiar al companiei Nuclearelectrica SA.

Serghei Gheorghe a preluat funcţia de Chief Supply Chain Officer (CSCO) Chimcomplex după ce în ultimii 15 ani a fost director de achiziţii şi chief procurement officer, iar în ultimii 5 ani şi vicepreşedinte al producătorului de aluminiu Alro Slatina.

Armand Spiru a fost numit Chief Commercial Officer (CCO) Chimcomplex, după ce în ultimul an a fost director comercial adjunct al Chimcomplex Vâlcea şi anterior, pentru o perioada de 7 ani, director comercial Oltchim. Anterior pozitiilor detinute în domeniul chimiei a condus departamentele comerciale şi cele de project management ale unor companii din IT, Leasing şi FMCG, beneficiind astfel de o experienţă însemnată privind relaţiile de afaceri şi mediul de business privat.

Dumitru Coman, parte a echipei Chimcomplex de 30 de ani, a preluat funcţia de Chief Technical Officer (CTO), anterior acesta ocupând în ultimii ani 26 ani poziţia de director general Chimcomplex Borzeşti şi cea de director tehnic tot la Chimcomplex Borzeşti.

Victor Avram este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Vâlcea. Acesta a început să lucreze în Oltchim acum 30 de ani. Victor Avram a ocupat diverse funcţii de top management de-a lungul anilor şi a fost unul dintre cei responsabili pentru strategia de creştere a companiei, dezvoltarea activelor şi managementul unor programe complexe de dezvoltare.

Daniel Prisacariu este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Borzeşti, fiind promovat din funcţia de director comercial pe care o ocupa de 16 ani în cadrul companiei. Daniel Prisăcariu face parte din echipa Chimcomplex de 24 de ani.

Compania a intrat într-o fază de transformare extinsă, încă din 2017. Compania s-a concentrat pe reducerea semnificativă a datoriilor, a introdus o organizaţie mai simplă, mai integrată şi mai receptivă şi a început un program de economii substanţiale a costurilor. În 2018, Chimcomplex Borzeşti a achizitionat 5 grupe de active Oltchim, astfel noua entitate creată a devenit cel mai mare combinat chimic din România.

Noul plan de dezvoltare 2020-2022 îşi propune o creştere rentabilă şi durabilă, valorificând câştigurile realizate în timpul transformării. Compania se concentrează acum pe creşterea veniturilor şi eficienţă operaţională.

Chimcomplex este unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Cu peste 60 de ani experienţă, compania produce şi comercializează produse clorosodice, polioli-polioteri, oxoalcooli plastifianţi, cloruri anorganice, solvenţi organici, alchilamine produse de sinteză organică şi gaze tehnice dar şi alte soluţii care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor şi industriilor. În primele 9 luni ale anului 2019 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1.03 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chimcomplex,
numire,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.