CFR negociază modernizarea Gării de Nord cu compania belgiană Euro Station

Postat la 06 noiembrie 2012 24 afişări

CFR Infrastructură şi compania belgiană Euro Station vor înfiinţa o societate comercială pentru reabilitarea şi extinderea infrastructurii din Bucureşti, incluzând şi Gara de Nord.

Negocierile au loc în urma Memorandumului de Înţelegere semnat între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, incluzând complexul "Gara de Nord", cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor paneuropene de transport feroviar IV şi IX, semnat la Bucureşti în septembrie 2011. Potrivit unei note a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prezentate în şedinţa de marţi a Guvernului, la sfârşitul lunii iulie, partea română a propus o versiune finală care cuprindea toate punctele dorite de ambele părţi, acestea agreând o formă a actului constitutiv, sub rezerva aprobării de către Euro Station.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
modernizare,
gara de nord,
cfr,
euro station
/actualitate/cfr-negociaza-modernizarea-garii-de-nord-cu-compania-belgiana-euro-station-10279357
10279357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.