CFR Marfă a rămas cu un singur peţitor. Asocierea formată din Transferoviar Grup şi Donau Finanz s-a retras din cursa pentru privatizare. Gruia Stoica are linie deschisă să ajungă la 70% din piaţă

Autor: Mirabela Tiron Postat la 19 iunie 2013 67 afişări

Asocierea formată din Transferoviar Grup (deţinută de Călin Mitică) şi Donau Finanz s-a retras din cursa pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă, astăzi, până la 12, fiind ultima zi în care cei doi peţitori puteau depune oferta finală.

Kinga Mădărăşan declara ieri pentru ZF că deşi a cerut amânarea procedurii de privatizare, pentru a avea timp să facă evaluarea companiei şi să analizeze toate documentele financiare ale CFR Marfă, nu s-a întâmplat asta, termenele de depunere ale actelor fiind foarte scurte.

În cursă a rămas GFR, compania deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica.

Mâine, 20 iunie, Transporturile trebuie să anunţe câştigătorul privatizării, potrivit calendarului de privatizare. Astăzi era ultima zi când cei doi investitori puteai depune ofertele financiare finale.

Cu doar trei zile înainte de desemnarea câştigătorului în procesul de privatizare a CFR Marfă americanii de la OmniTRAX Inc, care au depus documentele de participare pentru această privatizare, însă au ieşit din cursă pe 5 iunie pentru că nu au făcut o ofertă preliminară în plic, au anunţat că au contestat procesul de privatizare al CFR Marfă şi solicitau  reluarea acestuia.

 După ce OmniTRAX ieşise din cursă, pe 5 iunie, s-a decis ştergerea datoriilor transportatorului către stat printr-o ordonanţă de urgenţă şi, separat, începerea transferului unor active (pe care nu le-a făcut publice) către CFR SA, care administrează infrastructura feroviară şi SAAF (Societatea de Admi­nistrare Active Feroviare).

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cfr-marfa-a-ramas-cu-un-singur-petitor-asocierea-formata-din-transferoviar-grup-si-donau-finanz-s-a-retras-din-cursa-pentru-privatizare-gruia-stoica-are-linie-deschisa-sa-ajunga-la-70-din-piata-10987101
10987101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.