CEZ a reclamat România la Bruxelles privind amânarea acordării certificatelor verzi

Postat la 22 august 2013 50 afişări

CEZ a reclamat România la Comisia Europeană în legătură cu decizia guvernului de a amâna acordarea unor certificate verzi către producătorii de energie regenerabilă, grupul ceh estimând că ar putea pierde astfel 6 miliarde coroane (230 milioane euro).

CEZ a reclamat România la Bruxelles privind amânarea acordării certificatelor verzi

 Guvernul a decis, la începutul lunii iunie, să amâne acordarea unui certificat din cele două alocate producţiei de energie eoliană până în 2017. Restul certificatelor urmează să fie distribuite eşalonat începând din anul 2018, potrivit Patria.cz.

Decizia a nemulţumit investitorii în astfel de unităţi de producţie a electricităţii. CEZ este cel mai mare investitor în producţia de energie eoliană în România.

Energia produsă din surse regenerabile este sprijinită de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cez-a-reclamat-romania-la-bruxelles-privind-amanarea-acordarii-certificatelor-verzi-11265708
11265708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.