Cererea la export, în special din China, ajută economia Germaniei să îşi revină

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 august 2020 48 afişări

Cererea la export, în special din China, ajută economia Germaniei să îşi revină

Cererea la export, în special din China, i-a ajutat pe producătorii germani să îşi revină din şocul blocajelor coronavirusului în iunie, a doua lună la rînd, deşi producţia a fost cu mult sub nivelul de acum un an, relatează Reuters.

Producţia industrială a celei mai mari economii din Europa a crescut cu 8,9% pe lună, alimentată parţial de o creştere de 14,9% a exporturilor - cea mai mare creştere lunară din aproape 30 de ani.

Industria auto din Germania a înregistrat o creştere a producţiei cu 54,7% faţă de luna precedentă, deşi volumele sunt încă cu 20% mai mici decât în ​​februarie, înainte de pandemie.

Un sondaj al institutului de cercetare Ifo a subliniat optimismul: producătorii se aşteaptă la o creştere în următoarele trei luni.

Dar revenirea globală a exporturilor a mascat diferenţe considerabile între ţări în diferite faze ale pandemiei.

China, prima ţară care a fost lovită, a cumpărat cu 15,4% mai mult de la cel mai mare exportator european decât în ​​iunie 2019. Dar cererea din partea Statelor Unite, care se confruntă cu o epidemie severă, s-a redus cu 20,7%.

Marea Britanie a cumpărat cu 15,7% mai puţin din Germania decât în ​​iunie trecut şi a vândut cu 21% mai puţin în Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
economie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.