CEO-ul Deutsche Bank are o perspectivă sumbră asupra economiei globale

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 septembrie 2020 62 afişări

CEO-ul Deutsche Bank are o perspectivă sumbră asupra economiei globale

Economia mondială nu va reveni la nivelurile pre-coronavirus pentru o perioadă lungă de timp, a avertizat miercuri directorul executiv al Deutsche Bank.

Activitatea comercială din zona euro a scăzut brusc în urma măsurilor stricte impuse în martie, dar şi-a revenit oarecum în ultimele luni, după relaxarea anumitor restricţii. Statele Unite au cunoscut o evoluţie similară.

Cu toate acestea, există îngrijorări că uşoara revenire a activităţii nu va dura dacă noi blocajele şi restricţii vor fi impuse sau dacă nu va apărea un vaccin sau un tratament semnificativ.

"Revenirea la vechea noastră forţă economică va dura mult mai mult decât presupunem astăzi", a declarat Christian Sewing, CEO al Deutsche Bank, la Handelsblatt Banking Summit.

„O mulţime de companii trebuie să reziste cu vânzări reduse destul de mult timp. Ne confruntăm cu o situaţie economică în care vom avea o redresare, da, dar doar pas cu pas şi nu în toate industriile”, a avertizat Sewing.

Pandemia a afectat grav industria turismului şi a călătoriilor. Unii analişti se întreabă dacă sezonul de vară este doar o linie de salvare temporară unor hoteluri şi altor afaceri legate de turism.

În plus, guvernele intenţionează să reducă o parte din stimulentele pe care le-au oferit iniţial, ceea ce reprezintă un risc în creştere pentru multe companii şi lucrători.

„Nivelul pre-criză va fi dificil de atins şi va dura mult timp. Acest lucru nu se va întâmpla nici anul acesta şi nici anul viitor”, a spus Sewing, adăugând că unele părţi ale economiei vor funcţiona la 70% până la 90% din capacitate.

El a adăugat că, din cauza pandemiei nu sunt luate în discuţie alte provocări economice: „pericolele unui Brexit neordonat”, efectul „ratelor scăzute ale dobânzilor” şi conflictul comercial dintre Statele Unite şi China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutsche bank,
macroeconomie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.