Centrul Bucureştiului, de închiriat sau de vânzare. Ce mai poţi face în inima Capitalei într-o vreme în care pandemia a pustiit cele mai populate zone ale oraşului

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 04 noiembrie 2020 124 afişări

Duminică după-amiază, nu departe de kilometrul zero al Bucureştiului. La început de noiembrie, frigul nu a intrat cu totul în oase, dar câţiva amatori de viaţă socială dârdâie puţin la mesele de pe terasa hotelului Horoscop, din Piaţa Unirii.

Centrul Bucureştiului, de închiriat sau de vânzare. Ce mai poţi face în inima Capitalei într-o vreme în care pandemia a pustiit cele mai populate zone ale oraşului

Duminică după-amiază, nu departe de kilometrul zero al Bucureştiului. La început de noiembrie, frigul nu a intrat cu totul în oase, dar câţiva amatori de viaţă socială dârdâie puţin la mesele de pe terasa hotelului Horoscop, din Piaţa Unirii. E singura opţiune de a bea sau a mânca ceva într-un an dat de-a dreptul peste cap. Deasupra lor, atârnă ostentativ un afiş: De vânzare.

Anunţul nu e nou, dar pustiul din jurul lui este. La fel şi imaginea un pic apocaliptică a tuturor celor care poartă mască. La numărul de telefon afişat, persoana de contact nu vrea să ofere detalii despre intenţia de vânzare sau despre eventuali potenţiali cumpărători. Acelaşi număr de telefon stă şi în dreptul anunţului de închiriere de pe geamul cafenelei aflate la parterul aceluiaşi hotel.

Horoscop este un reper pentru cei care îşi dau întâlnire în zonă, unul la fel de popular precum H&M-ul de la parterul magazinului Unirii, aflat peste drum.

La distanţă de doar câţiva paşi, un alt spaţiu îşi strigă nevoia de a fi ocupat. Deasupra lui tronează bannerul unei agenţii de turism, Aquarius, despre care Google nu mai are informaţii din 2013.

„Zona Unirii rămâne o arie cu un mix extrem de pestriţ de tipuri de clădiri, segmente întregi având nevoie de redezvoltare şi renovare, atât pentru a creşte atractivitatea, cât şi pentru a crea un sentiment de siguranţă care să permită afacerilor şi investiţiilor să se dezvolte conform potenţialului pe care kilometrul zero al Capitalei îl deţine“, spune Florian Gheorghe, head of research la compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.