Centralizarea sistemului de învăţământ din Ungaria: Profesorii se plâng de reducerea salariilor şi că e mai multă birocraţie

Autor: Ioana Nita Postat la 18 ianuarie 2013 25 afişări

Decizia guvernului din Ungaria de a trece unităţile din învăţământul preuniversitar din subordinea autorităţilor locale în admi nistrarea directă a statului a declanşat nemulţumirea cadrelor didactice, care se plâng că acum există mai multă birocraţie şi că le-au fost reduse salariile. Guvernul ungar susţine însă că măsura a fost luată pentru a reduce povara care apasă pe autorităţilor locale, îndatorate excesiv în ultimii ani, scrie The Wall Street Journal.

Decizia guvernului din Ungaria de a trece unităţile din învăţământul preuniversitar din subordinea autorităţilor locale în admi­nistrarea directă a statului a declanşat nemulţumirea cadrelor didactice, care se plâng că acum există mai multă birocraţie şi că le-au fost reduse salariile. Guvernul ungar susţine însă că măsura a fost luată pentru a reduce povara care apasă pe autorităţilor locale, îndatorate excesiv în ultimii ani, scrie The Wall Street Journal. Unităţile din învăţământul preuniversitar sunt controlate şi gestionate de stat de la 1 ianuarie prin intermediul unei noi agenţii, Centrul Klebelsberg. Una dintre primele măsuri luate de agenţie a fost să solicite directorilor de şcoli să nu răspundă direct la întrebările jurnaliştilor, ci să folosească biroul de presă al instituţiei. "Cadrul instituţional de comunicare este în prezent în stadiu de realizare. Până când va fi finalizat, toate solicitările sunt centralizate", a spus Aranka Pinter, şeful Centrului Klebels­berg, adăugând că aceasta nu reprezintă o interdicţie şi că există posibilitatea ca directorii de şcoli să vorbească direct cu presa.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ungaria,
invatamant,
Profesori,
birocraţie
/actualitate/centralizarea-sistemului-de-invatamant-din-ungaria-profesorii-se-plang-de-reducerea-salariilor-si-ca-e-mai-multa-birocratie-10486564
10486564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.