Centrala Cernavoda functioneaza in conditii de securitate. Este capabila sa raspunda la evenimente precum cele de la Fukushima

Postat la 23 martie 2011 14 afişări

Centrala nuclearelectrica de la Cernavoda functioneaza in conditii de securitate pentru mediu si populatie, iar achizitiile pentru piese de schimb au respectat legislatia, au declarat miercuri reprezentantii centralei, dezmintind unele informatii vehiculate in presa.

"Centrala de la Cernavoda este capabila sa raspunda la evenimente precum cele de la Fukushima, dar aici nu se poate pune problema de tsunami. Aici pot fi inundatii, viscol, vijelii. (...) Stabilitatea centralei a fost verificata, capacitatea noastra de a exploata in siguranta centrala a fost verificata de misiuni internationale, ultima in noiembrie 2010", a afirmat directorul general al CNE Cernavoda, Ionel Bucur.

Presa a relatat in ultimele zile ca in 2007 CNE a achizitionat o serie de componente pentru unitatile nucleare de la o firma romaneasca pe care Ionel Blanculescu, fost ministru in Guvernul Nastase, o acuza ca nu are expertiza, in detrimentul unei firme germane, calificata in acest domeniu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fukushima,
securitate,
evenimente
/actualitate/centrala-cernavoda-functioneaza-in-conditii-de-securitate-este-capabila-sa-raspunda-la-evenimente-precum-cele-de-la-fukushima-8089512
8089512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.