Cele mai mari companii de la Bursa de la Bucureşti ajung la valoarea istorică de 200 mld. lei, pentru prima oară peste acest prag

Autor: Tibi Oprea Postat la 10 august 2021 66 afişări

Cele mai mari companii de la Bursa de la Bucureşti ajung la valoarea istorică de 200 mld. lei, pentru prima oară peste acest prag

Cei 84 de emitenţii listaţi pe Segmentul Principal al Bursei de Valori Bucureşti au depăşit pragul de 200 de miliarde de lei capitalizare (40,7 mld. euro) la începutul acestei săptămâni, o valoare record pentru bursa locală, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Investitorii au tranzacţionat de la începutul anului 2021 acţiuni listate pe piaţa principală în valoare de 5,9 miliarde de lei, media de tranzacţionare zilnică fiind de 76,5 mil. lei.

Indicele principal BET a urcat în aceeaşi perioadă cu 23%, arată datele BVB.

Cele 17 companii din prima ligă bursieră au o capitalizare cumulată de peste 100 de miliarde de lei, respectiv mai mult de jumătate din totalul acţiunilor de pe piaţa principală, potrivit calculelor ZF.

OMV Petrom (23 mld. lei), Banca Transilvania (16,8 mld. lei), Fondul Proprietatea (12,9 mld. lei), BRD (12,9 mld. lei) şi Romgaz (12,1 mld. lei) sunt cele mai mari companii listate la bursa de la Bucureşti.

Pe de altă parte, companiile de pe piaţa secundară AeRO sunt evaluate de investitorii de la bursa românească la 14 miliarde de lei (2,9 mld. euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
companii,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.