Cele mai mari ameninţări la adresa economiei mondiale în 2012

Postat la 07 decembrie 2011 13 afişări

În contextul crizei datoriilor suverane din zona euro care ameninţă nu numai uniunea monetară sau UE, dar şi întreaga economie globală, tot mai multe voci susţin că anul 2012 va fi unul de mari transformari, în care majoritatea economiilor s-ar putea întoarce la recesiune. Într-o analiză asupra climatului economic global de anul viitor, citată de Business Insider, analiştii Deutsche Bank Tom Joyce şi Ram Nayak prezintă cele mai importante 5 schimbări care vor transforma radical finanţele lumii.

1. Ieşirea Greciei din zona euro

Deşi renunţarea la moneda unică este puţin probabilă, Deutsche Bank prezintă această situaţie ca pe un scenariu posibil.Consecinţele acestui fapt ar fi tăieri masive ale datoriilor Greciei către sectorul privat, controlul capitalurilor, prăbuşirea sistemului bancar de la Atena, care s-ar răsfrânge şi asupra subsidiarelor din celelalte ţări europene.

2. Criza de lichiditate în Italia şi Spania în sectorul bancar şi în privat

O criză de încredere din partea investitorilor ar bloca aceesul celor două ţări la finanţare, ceea ce ar ameninţa atât zona euro, cât şi sistemul financiar mondial. În acest context, Banca Centrală Europeană ar trebui să intervină "agresiv" pentru salavarea economiei globale de la prabuşire.

3. Ratingul SUA ar putea fi scăzut din nou, iar America s-ar putea întoarce la recesiune

În acest context, sectorul bancar american ar fi, de asemenea, retrogradat, iar impactul se va resimţi în intreaga lume

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
amenintari,
economie,
recesiune
/actualitate/cele-mai-mari-amenintari-la-adresa-economiei-mondiale-in-2012-9036933
9036933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.