Cele două Corei au ajuns la un acord privind redeschiderea complexului industrial Kaesong

Postat la 08 iulie 2013 37 afişări

Cele două Corei au ajuns la un acord duminică, după mai bine de 12 ore de negocieri delicate, privind redeschiderea complexului industrial Kaesong, închis din aprilie pe fondul tensiunilor puternice între Seul şi Phenian.

Cele două Corei au ajuns la un acord privind redeschiderea complexului industrial Kaesong

 Negociatorii, reuniţi în localitatea Panmunjom, pe linia de demarcare, au hotărât ca firmele prezente în acest complex finanţat de Coreea de Sud şi situat în Coreea de Nord să îşi reia activităţile, conform termenilor acordului semnat de cele două părţi în cursul dimineţii, a anunţat presa sud-coreeană.

Aceştia au decis să se întâlnească din nou miercuri chiar în cadrul complexului Kaesong pentru a găsi mijloace de a evita pe viitor o altă închidere a acestor instalaţii şi au ajuns la un acord privind inspecţia prealabilă de către oameni de afaceri sud-coreeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-doua-corei-au-ajuns-la-un-acord-privind-redeschiderea-complexului-industrial-kaesong-11108320
11108320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.