Cele 24 de boli pentru care se instituie izolare acasă sau în spitale. LISTA completă, aprobată de Guvern

Postat la 29 octombrie 2020 278 afişări

Cele 24 de boli pentru care se instituie izolare acasă sau în spitale. LISTA completă, aprobată de Guvern

Lista celor 24 de boli pentru care se instituie izolare acasă sau în spitale a fost aprobată de Guvern. Coronavirusul a fost inclus pe listă.

Guvernul a aprobat o hotărâre privind lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliu sau în spital.

Documentul stabileşte lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora. În această listă a fost introdus şi SARS Cov 2.

Acelaşi act normativ stabileşte şi unităţile sanitare de bază în care se pot trata persoanele bolnave cu afecţiunile prevăzute în lista bolilor infectocontagioase.

Lista aprobată cuprinde 24 boli infectocontagioase şi a fost propusă de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Sunt acele tipuri de boli determinate de agenţi patogeni care determină un impact rapid şi major asupra stării de sănătate a persoanei bolnave şi poat determina rapid apariţia de focare de boli transmisibile sau declanşarea de epidemii extinse la nivel naţional sau internaţional. Aceste boli infectocontagioase necesită identificare rapidă, declarare şi insituire de măsuri imediate în scopul limitării extinderii bolii în populaţia generală”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boli,
lista,
aprobare,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.