Cel puţin doi morţi într-un atac armat al grupării Statul Islamic asupra Ambasadei Coreei de Sud la Tripoli

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 aprilie 2015 99 afişări

Cel puţin două persoane au fost ucise într-un atac armat comis de islamişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) asupra Ambasadei Coreei de Sud în capitala libiană Tripoli, relatează The Independent în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei britanice, oficiali din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe au declarat pentru agenţia Yonhap că atacul a fost comis de către "un grup înarmat de militanţi islamişti" care a deschis focul asupra complexului în care se află misiunea, la Tripoli.

Presa locală scria că ar fi vorba despre un atac ce pare comis de "lunetişti" şi că o maşină a plecat în trombă după deschiderea focului.

Pe conturi de Twitter asociate SI au fost postate mesaje în care islamiştii se laudă că au împuşcat mortal "doi paznici de la Ambasada Coreei de Sud" şi revendică responsabilitatea comunicării informaţiei de la Tripoli către Statele Unite.

"Soldaţi ai califatului au neutralizat paznici de la Ambasada Coreei de Sud", anunţă, într-o alertă, aripa media al SI.

Oficiali de la Seul au putut să confirme moartea a cel puţin un paznic, însă presa sugerează că a doua victimă ar putea să nu fie angajata ambasadei.

"Nu există victime în rândul cetăţenilor sud-coreeni", a declarat un oficial.

Ambasada Statelor Unite la Tripoli a fost evacuată în iulie anul trecut, pentru a doua oară, în trei ani, toţi cetăţenii americani fiind evacuaţi, de asemenea, din capitala Libiei.

Marea Britanie a urmat exemplul american la scurt timp după aceea, pe 2 august, suspendându-şi operaţiunile şi îndemnându-i pe britanici să părăsească ţara, aflată, potrivit ambasadorului britanic de atunci, Michael Aron, într-o situaţie "foarte tristă".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBIA,
ATAC,
COREEA DE SUD
/actualitate/cel-putin-doi-morti-intr-un-atac-armat-al-gruparii-statul-islamic-asupra-ambasadei-coreei-de-sud-la-tripoli-14118745
14118745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.