Cel puţin 343 de morţi în Egipt, în violenţele de miercuri

Postat la 15 august 2013 45 afişări

Dispersarea sângeroasă a taberelor de manifestanţi de la Cairo, care cereau revenirea la putere a preşedintelui demis Mohamed Morsi, şi violenţele din Egipt s-au soldat, miercuri, cu cel puţin 343 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat joi.

Cel puţin 343 de morţi în Egipt, în violenţele de miercuri

 Şeful serviciilor de urgenţă, Khaled al-Khatib, subordonate Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru AFP că au murit 300 de civili, în timp ce Ministerul de Interne a anunţat moartea a 43 de poliţişti. Aceasta este cea mai sângeroasă zi de la începutul revoltei care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Hosni Mubarak, în 2011.

Acest bilanţ ar putea totuşi să fie mai mare deoarece doar în piaţa Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune a manifestanţilor care cer revenirea la putere a preşedintelui islamist demis la 3 iulie de armată, un jurnalist al AFP a numărat 124 de cadavre, majoritatea cu urme de gloanţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-putin-343-de-morti-in-egipt-in-violentele-de-miercuri-11254316
11254316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.