Cel puţin 19 morţi într-un atentat comis în Irak

Postat la 04 ianuarie 2013 9 afişări

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, joi, într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat pelerinii şiiţi la sud de Bagdad, în ultima zi a celei mai importante sărbători religioase şiite.

Atentatul a avut loc la ora 17.00 (16.00 ora Românie), la Moussayeb, oraş cu majoritate şiită situat la 60 de kilometri sud de Bagdad, în pofida unor importante măsuri de securitate adoptate pentru a proteja milioanele de şiiţi care mergeau în oraşul sfânt Kerbala, situat mai la sud, sau care se întorceau de acolo, cu ocazia sărbătorii Arbain.

Atacul nu a fost revendicat, dar grupări de insurgenţi sunniţi vizează periodic comunitatea şiită cu ocazia unor sărbători religioase.

Maşina-capcană a explodat într-o parcare folosită în principal de vehiculele care transportă pelerini şiiţi către sau dinspre Kerbala, provocând moartea a 19 persoane şi rănirea altor 47, au anunţat surse medicale şi poliţieneşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
morţi,
Irak,
atentat
/actualitate/cel-putin-19-morti-intr-un-atentat-comis-in-irak-10427253
10427253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.