Cel mai probabil, satelitul care va cădea azi pe Pământ va lovi Italia

Postat la 23 septembrie 2011 22 afişări

Protecţia civilă italiană le-a cerut locuitorilor din nordul ţării să rămână în locuinţele lor, din cauza riscurilor asociate cu reintrarea în atmosfera terestră a unui satelit american, prevăzută a avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, estimând că posibilitatea de impact este de 1,5%.

"Pe baza indiciilor şi a estimărilor furnizate de Comitetul tehnic ştiinţific", Protecţia civilă italiană a anunţat că "probabilitatea ca unul sau mai multe fragmente desprinse din satelit să cadă pe teritoriul italian a crescut la 1,5%, după ce joi seară această probabilitate era de 0,6%", informează AFP.

Regiunile potenţial vizate sunt cele din nordul ţării - Piemont, Lombardia, Val d'Aosta, Liguria, Trentino - Tirolul de Sud, Veneţia şi partea de vest a regiunii Emilia-Romagna, potrivit acestei instituţii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
satelit,
Italia,
spatiu,
SUA
/actualitate/cel-mai-probabil-satelitul-care-va-cadea-azi-pe-pamant-va-lovi-italia-8791616
8791616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.