Cel mai mare producător rus de aur vinde activele din România unei firme kazahe pentru 20 milioane de dolari

Postat la 20 aprilie 2012 12 afişări

Polyus Gold, cel mai mare producător de aur din Rusia, controlat de miliardarii Mihail Prohorov şi Suleiman Kerimov, vinde activele din România, o uzină de tratare a aurului şi trei licenţe de explorare în judeţul Maramureş, către compania kazahă SAT & Company, pentru 20 milioane de dolari.

Mihail Prohorov s-a clasat pe locul al treilea la alegerile prezidenţiale din Rusia, câştigate în luna martie de Vladimir Putin. Activele Polyus în România sunt deţinute prin firmele Romaltyn Mining şi Romaltyn Exploration, controlate prin intermediul holdingului Romaltyn Limited, înregistrat în Insula Man. Activele vor fi vândute către un alt holding, înregistrat în Insulele Virgine, controlat de SAT & Company, se arată într-un comunicat transmis vineri de Polyus. SAT & Company este un holding specializat în atragerea de finanţare şi dezvoltarea companiilor metalurgice şi miniere.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
active,
aur,
producator,
rusia
/actualitate/cel-mai-mare-producator-rus-de-aur-vinde-activele-din-romania-unei-firme-kazahe-pentru-20-milioane-de-dolari-9551424
9551424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.