Cel mai mare fond suveran de investiţii din lume a înregistrat pierderi de 21 de miliarde de dolari în S1/2020

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 23 august 2020 188 afişări

Cel mai mare fond suveran de investiţii din lume a înregistrat pierderi de 21 de miliarde de dolari în S1/2020

Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei – primul la nivel mondial – a raportat pierderi de 21 de miliarde de dolari în primele şase luni ale anului, conform CNBC.

„Ne-am confruntat cu fluctuaţii majore ale pieţei de capital în această perioadă. Anul a început cu optimism, însă peisajul pieţei de capital s-a schimbat drastic în momentul în care coronavirusul s-a răspândit la nivel global”, a declarat fondul.

„Cu toate acestea, declinul din primul trimestru a fost limitat de o serie masivă de politici monetare şi financiare.”

Fondul Suveran al Norvegiei este unul dintre cei mai importanţi investitori din lume, cu participaţii în aproape 9.000 de companii la nivel internaţional.

Valoarea fondului ajungea la sfârşitul celor şase luni la 1,15 trilioane de dolari, 69,6% din sumă reprezentând investiţiile în acţiuni, 27,6% venituri fixe şi 2,8% active imobiliare. De asemenea, valoarea totală este echivalentul a aproximativ 214.000 de dolari pentru fiecare cetăţean al Norvegiei.

Fondul a pierdut 153 de miliarde de dolari între ianuarie şi martie, cea mai proastă perioadă din istorie, însă a recuperat 131 de miliarde între aprilie şi iunie, cel mai bun trimestru de până acum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
miliarde,
investitii,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.