Cel mai mare ajutor financiar din ultimii ani: 40 de miliarde de dolari trimise in tara de “capsunari”

Postat la 22 decembrie 2010 16 afişări

In ultimii sase ani romani plecati la munca peste granita au trimis in Romania nu mai putin de 38,82 miliarde de dolari, conform unui raport al Bancii Mondiale.

Astfel, in perioada 2005-2010, "stranierii" au adus in tara echivalentul PIB-ului Romaniei in 2001, respectiv cat valoarea totala a economiei locale in acel an sau cat doua acorduri cu FMI la o valoare similara cu cel care se deruleaza in prezent. Valoarea uriasa a remiterilor insa, desi a ajutat substantial economia locala, reflecta si incapacitatea mediului politic de a crea conditii bune de munca in Romania, ceea ce i-a determinat pe multi sa incerce sa isi castige banii peste granita.

"Acest ajutor a fost salvator. Nici nu vreau sa imi imaginez ce s-ar fi intamplat cu leul. Cu siguranta nu am fi vorbit acum despre un curs de doar 4,3 lei pentru un euro. Aceasta cifra insa denota incapacitatea mediului politic de a crea conditiile necesare muncii, de a le facilita acestor romani accesul la munca si de a-i incuraja sa munceasca in tara lor", a declarat pentru gandul Matei Paun, managing partner BAC Investment.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-ajutor-financiar-din-ultimii-ani-40-de-miliarde-de-dolari-trimise-in-tara-de-capsunari-7838514
7838514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.