Cel mai impresionant diamant din lume

Postat la 05 martie 2011 66 afişări

Daca se intampla sa fiti in Londra in aceasta perioada trebuie sa mergeti sa vedeai cum arata cel mai impresionant diamant din lume. Muzeul de stiinte naturale din Londra gazduieste pentru o perioada limitata de timp un diamant rar denumit Cora Sun drop.

Diamantul are 110 carate ai este cel mai mare diamant galben, de forma unei pere, din lume. Bijuteria a fost imprumutata muzeului de catre producatorul american de diamante Cora International. Culoarea galbena provine din procentajul mic de nitrogen care se regaseste in structura de carbon a pietrei pretioase.

Diamantele in culori puternice reprezinta o mica parte din diamantele naturale existente. Iar daca piatra are si peste 100 de carate atunci aceasta capata o semnificatie istorica.


Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diamant,
muzeu,
bani
/actualitate/cel-mai-impresionant-diamant-din-lume-8032867
8032867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.