Cel mai important om din România în următorii ani: Septimiu Szabo, un expert de la Comisia Europeană, se va ocupa de celebrul program de redresare şi rezilienţă, în valoare de 30 de miliarde de euro

Postat la 22 februarie 2021 149 afişări

Cel mai important om din România în următorii ani: Septimiu Szabo, un expert de la Comisia Europeană, se va ocupa de celebrul program de redresare şi rezilienţă, în valoare de 30 de miliarde de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, l-a prezentat pe Septimiu Szabo, omul care se va ocupa de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un "job" unde va avea pe mână 30 de miliarde de euro. 

Vedeţi mai jos postarea integrală a ministrului. 

”Ne întărim echipa pe PNRR cu un expert de la Comisie L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experienţă solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Septimiu are o experienţă de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine şi mai vine cu un atu – vorbeşte fluent “comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie. Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România. În ultimii 14 ani, experţii români s-au transferat într-o singură direcţie, de la Bucureşti la Bruxelles. Îi mulţumesc Luminiţei Odobescu de la Reprezentanţa permanentă a României la UE pentru eforturile făcute pentru a convinge Comisia să îl lase pe Septimiu la Bucureşti.”

Septimiu Szabo este economist la Comisia Europeană, poziţie pe care o ocupă din ianuarie 2018.

El şi-a început cariera la Burger King, în Statele Unite în 2007, pe o poziţie de casier. Ulterior a lucrat succesiv la Clydebank, EFTA şi Guvernul României. El şi-a luat titlul de doctor în economie de la ASE în 2017. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
celebru,
comisia europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.