Cel mai asteptat eveniment al anului nu tine cont de criza - numai paza de la nunta Printului Will va costa 20 de milioane de lire

Autor: Ana Raduta Postat la 08 martie 2011 36 afişări

Este evenimentul cu cele mai mari costuri de securitate din istorie, iar politistii care vor face parte din echipa de ordine si paza vor fi platiti dublu, avand in vedere ca vor lucra intr-o zi de sarbatoare nationala.

Fata de nunta mostenitorului la tronul Marii Britanii, costurile de securitate pe care le-au implicat protestele de la intalnirea G20, din 2009, de la Londra, palesc cu usurinta. Pentru acel eveniment, au fost cheltuite 7,4 milioane de lire sterline.

Una dintre cele mai importante amenintari pe care le au in vedere cei care se vor ocupa de securitatea evenimentului sunt posibilele atacuri teroriste, venite din partea grupurilor irlandeze si islamice. In atentia lor se afla si grupurile de anarhisti, dar si sutele de indivizi cu probleme psihice, care de-a lungul timpului au hartuit si amenintat familia regala.

Mii de ofiteri vor face parte din armata care va asigura desfasurarea evenimentului in conditii optime, pe traseul dintre Buckingham Palace si Westminster Abbey. Lor li se vor adauga alte cateva mii de ofiteri, care se vor afla pe acoperisurile cladirilor si vor supraveghea imprejurimile.

O alta comparatie poate fi facuta cu nunta parintilor sai. Acestia s-au casatorit in 1981, iar atunci costurile intregului eveniment s-au ridicat la patru milioane de lire sterline.Nunta Printului Will cu Kate Middleton va aduna reprezentanti ai tuturor caselor regale din lume, precum si reprezentanti ai celor mai importante guverne din lume si sefi de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
eveniment,
Printului Will
/actualitate/cel-mai-asteptat-eveniment-al-anului-nu-tine-cont-de-criza-numai-paza-de-la-nunta-printului-will-va-costa-20-de-milioane-de-lire-8037303
8037303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.