Cei mai norocoşi şoferi din România - economisesc 150 de lei pe an la combustibil

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 iunie 2013 1112 afişări

Consumul anual de benzină pe cap de locuitor în România, incluzând aici şi piaţa neagră, este de 300 de litri, în condiţiile în care media europeană este de aproximativ 550 de litri pe cap de locuitor. O diferenţă de preţ de 40-50 de bani la combustibil poate determina economii de până la 150 de lei pe an pentru fiecare şofer.

Cei mai norocoşi şoferi din România - economisesc 150 de lei pe an la combustibil

La un preţ mediu de 6 lei pentru un litru, suma cheltuită în medie de către un şofer român pentru combusitibil ajunge la 1.800 de lei.

Intrarea grupului petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, pe piaţa locală prin benzinăriile deschise la Sibiu a determinat scăderea preţurilor la benzină şi motorină cu până la 50 de bani, după ce Gazprom a afişat preţuri apropiate de 5 lei pentru un litru de combustibil. În judeţul Sibiu, compania deţine staţii de alimentare în municipiul Sibiu, dar şi în comunele Miercurea Sibiului şi Şelimbăr. De obicei, investiţia într-o benzinărie se ridică la circa un milion de euro, dar suma poate varia în funcţie de dimensiunea staţiei. Strategia Gazprom a determinat celelalte benzinării din Sibiu să coboare preţurile pentru a nu pierde clienţi.


Încă un judeţ se scufundă în sărăcie: “Vin zilnic zeci de clienţi care alimentează de 5 lei. Unii aduc doar monede”


Datorită acestui context, şoferii sibieni reuşesc să economisească până la 150 de lei pe an la cheltuielile anuale pentru combustibil, în comparaţie cu locuitorii celorlalte judeţe din ţară.

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării. Până la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o reţea formată din 50 de unităţi, potrivit celor mai recente declaraţii oficiale din partea grupului. Gazprom va deschide luna viitoaree două noi benzinării pe piaţa românească, punctele de alimentare fiind situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
combustibili,
romania,
economisire,
soferi
/actualitate/cei-mai-norocosi-soferi-din-romania-economisesc-150-de-lei-pe-an-la-combustibil-10945467
10945467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.