Cei mai bogaţi parlamentari chinezi îi fac pe toţi congresmenii americani să pară săraci

Postat la 28 februarie 2012 20 afişări

Cei mai bogaţi 70 de membri ai legislativului din China şi-au sporit anul trecut averea cu mai mult decât valoarea averilor însumate ale celor 535 de membri ai Congresului SUA, preşedintelui, membrilor executivului şi celor nouă judecători de la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Averea celor mai bogaţi 70 de delegaţi în Congresul Naţional al Poporului, care începe sesiunea de anul acesta pe 5 martie, a ajuns la 565,8 miliarde de yuani (90 miliarde de dolari) anul trecut, după un avans de 11,5 miliarde de dolari faţă de 2010, potrivit revistei Hurun Report, care publică un top al celor mai bogaţi oameni din China, scrie Bloomberg. În schimb, averea însumată a celor mai importanţi 660 de oficiali americani, din cele trei ramuri ale administraţiei, s-a situat anul trecut la 7,5 miliarde de dolari. Avansul averii parlamentarilor chinezi reflectă dezechilibrele creşterii economice a Chinei, unde venitul anual pe cap de locuitor a fost în 2010 de 2.425 de dolari, mai puţin ca în Belarus, şi doar o fracţiune din 37.527 dolari în SUA.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
parlamentari,
sua,
avere,
bogati
/actualitate/cei-mai-bogati-parlamentari-chinezi-ii-fac-pe-toti-congresmenii-americani-sa-para-saraci-9350930
9350930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.