CEDO recomandă reducerea perioadei în care nu poate fi schimbată destinaţia unor imobile retrocedate

Postat la 10 aprilie 2013 25 afişări

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a acceptat impozitarea cu 85% a drepturilor litigioase achiziţionate pentru imobile naţionalizate, dar a recomandat Guvernului să reducă de la 20 ani la 7-10 ani perioada în care trebuie păstrată destinaţia unor imobile, precum cele ocupate de şcoli şi spitale.

CEDO recomandă reducerea perioadei în care nu poate fi schimbată destinaţia unor imobile retrocedate

 Concluzia discuţiilor cu CEDO a fost prezentată de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei în care Guvernul discută proiectul despăgubirilor pentru imobile naţionalizate, în vederea angajării răspunderii.

La 20 martie, premierul a anunţat că Guvernul cere Curţii Europene a Drepturilor Omului acordul pentru prelungirea cu trei săptămâni a termenului în care trebuie adoptată noua Lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, astfel încât prevederile actului normativ să poată fi discutate în detaliu.

El a amintit că Executivul ar trebui să adopte noua lege până cel târziu la 12 aprilie şi a precizat că reprezentanţii Executivului vor merge la Strasbourg în luna aprilie pentru a discuta cu specialiştii Curţii Europene despre acest proiect, înainte ca documentul să fie aprobat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cedo-recomanda-reducerea-perioadei-in-care-nu-poate-fi-schimbata-destinatia-unor-imobile-retrocedate-10731012
10731012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.