CEC ieftineşte din martie creditele în lei şi valută pentru companii

Autor: Ciprian Botea Postat la 19 februarie 2013 50 afişări

CEC Bank, singura bancă de top zece controlată de stat, va reduce din luna martie cu un sfert de punct procentual dobânda de bază (prime rate) la creditele în lei şi valută pentru firme, până la 7,65% şi respectiv 6,25% pe an.

CEC Bank, singura bancă de top zece controlată de stat, va reduce din luna martie cu un sfert de punct procentual dobânda de bază (prime rate) la creditele în lei şi valută pentru firme, până la 7,65% şi respectiv 6,25% pe an. Ultima ajustare a dobânzii de bază, peste care banca aplică o marjă fixă pentru a stabili costul final al unui credit, fusese efectuată în primăvara anului trecut. Creditele pentru cofinanţarea proiectelor din fonduri europene vin din martie cu o dobândă de bază de 7,15% pe an la lei şi 5,65% pe an la euro, de asemenea în scădere cu un sfert de punct procentual. Banca a redus totodată şi dobânzile bonificate la depozitele în lei ale populaţiei şi companiilor. Dobânzile la lei variază acum între 1,5% şi 5,25% pe an pentru populaţie şi între 1,25% şi 4,5% pe an pentru companii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEC,
ieftineşte,
martie,
credite,
companii
/actualitate/cec-ieftineste-din-martie-creditele-in-lei-si-valuta-pentru-companii-10575141
10575141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.