CEC Bank a lansat Depozitul pentru copii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 ianuarie 2012 43 afişări

CEC Bank a lansat Depozitul pentru copii de la CEC Bank, un nou produs de economisire in lei si in euro dedicat minorilor. Banca ofera astfel alternativa economisirii pe termen lung, pentru copii, astfel incat prin acumulare, acestia sa dispuna la majorat de o suma de bani.

Depozitul se poate constitui de catre un parinte sau un reprezentant legal al copilului, pe o perioada de 12 luni, cu o dobanda fixa pe intreaga perioada de constituire a depozitului.

Pe toata perioada de constituire a depozitului sunt permise depuneri ulterioare si retrageri partiale, prin transferul acestora din sau in contul curent al titularului. Valoarea depozitului la constituire este de minimum 500 de lei sau 200 de euro, iar pentru depunerile ulterioare suma minima este de 100 de lei sau 50 de euro.

Dobanda anuala bonificata va fi egala cu dobanda standard de la depozitele la termen pe 12 luni cu dobanda fixa, la care se adauga 0,25%. Astfel, pentru 16 ianuarie, dobanda anuala pentru Depozitul pentru copii de la CEC Bank ar fi de 6,50% pentru depozitele in lei, respectiv 3% pentru depozitele in euro.

La scadenta, depozitul se prelungeste automat pe o perioada egala cu cea pentru care a fost constituit initial, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. Dobanda se calculeaza la soldul zilnic si se capitalizeaza anual, adaugandu-se la soldul depozitului.

"Lansarea Depozitului pentru copii de la CEC Bank se inscrie in strategia bancii de diversificare a gamei de produse si totodata de fidelizare a clientelei si atragere de noi clienti", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Potrivit lui Ghetea, pentru promovarea noului produs de economisire, CEC Bank va acorda pentru primele 100 de produse vandute pana la data de 31 ianuarie cate un bonus in valoare bruta de 200 lei sau 50 euro, in functie de valuta de constituire. Bonusul va fi in transferat in cadrul depozitului la implinirea a 12 luni de la data constituirii, cu conditia ca acesta sa fie in vigoare la data respectiva, a precizat Radu Ghetea.

CEC Bank, a cincea banca din sistem dupa valoarea activelor (21,4 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2011), are un capital social de peste un miliard de lei. In decembrie, Parlamentul a aprobat posibilitatea capitalizarii profitului CEC din anii anteriori, pentru a consolida capacitatea bancii de a sustine creditarea in economie, in conditiile in care bancile cu capital strain se confrunta cu limitari ale surselor de finantare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-bank-a-lansat-depozitul-pentru-copii-9152655
9152655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.