CEC Bank a deschis Birouri de Fonduri Europene in 22 de judete

Postat la 26 august 2010 57 afişări

CEC Bank a deschis in judetele unde are sucursale, din iunie pana acum, 22 de Birouri de Fonduri Europene, destinate solicitantilor de finantare de la UE, si intentioneaza ca in urmatoarele luni sa acopere cu astfel de servicii intreaga retea de sucursale din judete.

Strategia CEC are in vedere extinderea pe piata fondurilor europene, incepand de la consultanta gratuita acordata inaintea inceperii proiectelor, cu echipe de specialisti dedicati in fiecare judet, astfel incat potentialii clienti sa aiba posibilitatea de a evalua din timp daca proiectele lor sunt bancabile sau nu si cum le pot dimensiona astfel incat sa devina eligibile pentru finantare. Cei care au o idee de afacere si vor fonduri europene pot afla detalii despre modalitatile de prefinantare, cofinantare sau finantare a cheltuielilor neeligibile si pot fi asistati pentru o implementare corecta, care sa asigure rambursarea de catre UE a cheltuielilor facute.

"Prin cele peste 4.000 de proiecte pentru obtinere de fonduri europene finantate pana in prezent, banca si-a dezvoltat o expertiza solida in domeniu. Mai sunt de absorbit peste 20 miliarde de euro pana in 2013, asa incat CEC Bank considera o datorie de onoare sa sustina prin intreaga retea si prin personal dedicat ceea ce este considerata prioritatea strategica a Romaniei la ora actuala", a declarat pentru BUSINESS Magazin Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Suplimentar, prin liniile de la BERD, banca a acordat 477 credite cu valoare de aproape 20 de milioane de euro. La ora actuala, CEC Bank are in faza de consiliere peste 300 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene, cu o valoare totala de peste 400 milioane de lei. Prin proiectele finantate pana acum de CEC Bank s-au atras in tara granturi de circa 270 milioane de euro.

Printre domeniile creditate de CEC Bank pana acum pentru accesarea de fonduri europene se numara constructia si modernizarea de ferme agricole si silozuri, achizitia de echipamente, constructia de pensiuni turistice, introducerea de sisteme de management al calitatii, proiecte de infrastructura si utilitati, cumpararea de echipamente si programe informatice. "In particular agricultura este un domeniu important pentru noi, caracterizat de seriozitatea deosebita a clientilor si un grad aproape de zero de credite neperformante", spune Ghetea.

-------------------------------------------

Cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", care va fi organizat de BUSINESS Magazin in data de 31 august, sub forma unei discutii libere cu membri ai comunitatii de business din Romania, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor, va discuta pe larg cu participantii despre perspectiva creditarii in Romania, despre rolul celei mai mari banci cu capital de stat in finantarea economiei reale si cele mai importante probleme cu care se confrunta la ora actuala sistemul bancar.

"MEET THE CEO" este un eveniment in cadru restrans, care faciliteaza dialogul comunitatii de business cu cei mai importanti manageri de companii si banci de pe piata. La precedentele editii au participat Mariana Gheorghe (Petrom) si Liliana Solomon (Vodafone), Misu Negritoiu (ING Bank Romania), Saduokhas Meraliyev (Rompetrol) si Yorgos Ioannidis (Romtelecom).

Pentru a afla mai multe detalii despre "MEET THE CEO", accesati sectiunea Evenimente a site-ului BUSINESS Magazin sau sunati la 0318.256.293 / 0318.256.306.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-bank-a-deschis-birouri-de-fonduri-europene-in-22-de-judete-7045149
7045149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.