Ceausescu reales - 41% dintre romani ar vota cu el daca ar fi azi alegeri prezidentiale

Postat la 27 iulie 2010 24 afişări

Desi nu se poate spune ca romanii regreta caderea comunismului (doar 36 de procente suferind pentru aceasta pierdere), 49 la suta dintre ei spun ca Nicolae Ceausescu a fost un conducator bun, iar 41 la suta declara ca, astazi, l-ar vota pe fostul dictator daca ar mai fi posibil sa candideze pentru Cotroceni. Presedintele IRES, Vasile Dancu, spune ca este vorba despre "o criza de identitate".

Un nou sondaj IRES, realizat in perioada 21 - 23 iulie, arata ca romanii sunt foarte interesati de tot ceea ce are legatura cu trecutul sau prezentul familiei Ceausescu. Astfel, 87 la suta dintre ei spun ca sunt la curent cu deshumarea Ceusestilor, 59 de procente sustinand ca nu s-au indoit nicio clipa de faptul ca, cei doi, erau ingropati in cimitirul Ghencea.

La 20 de ani de la executarea sa, la Targoviste, Nicoale Ceausescu imparte in doua populatia Romaniei. Aproape 50 la suta dintre ei (49 de procente, mai exact) spun ca a fost un presedinte bun, 71 la suta sustin ca nu si-a meritat soarta, iar 84 dintre ei nu l-ar fi condamnat la moarte daca ar fi facut parte din completul de judecata, acestia sustinand ca fostul dictator nu a avut parte de un proces corect. Interesant este ca 68 la suta dintre conationali sustin ca ar trebui pedepsiti tocmai cei care l-au condamnat la moarte pe Nicolae Ceausescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
romani,
vot,
Ceausescu,
alegeri,
presedinte
/actualitate/ceausescu-reales-41-dintre-romani-ar-vota-cu-el-daca-ar-fi-azi-alegeri-prezidentiale-6736317
6736317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.