Cea mai veche bancă din Elveţia admite că a ajutat clienţi din SUA să ascundă de Fisc 1,2 miliarde de dolari

Postat la 04 ianuarie 2013 52 afişări

Wegelin & Co., cea mai veche bancă din Elveţia, fondată în 1741, a recunoscut că a ajutat mai mulţi cetăţeni americani bogaţi să ascundă active de peste 1,2 miliarde de dolari pentru a evita plata taxelor, instituţia financiară urmând să fie sancţionată cu 74 milioane de dolari.

Wegelin a pledat "vinovat" la acuzaţiile de conspiraţie în vederea evaziunii fiscale. Banca a recunoscut că a ajutat peste 100 de contribuabili americani să-şi ascundă activele de Fisc în perioada 2002-2011, potrivit CNN Money.

Trei bancheri ai Wegelin au fost de asemenea puşi sub acuzare pentru că ar fi participat la conspiraţie. Cei trei locuiesc în Elveţia, iar reprezentanţii procuraturii din New York au refuzat să precizeze dacă autorităţile americane vor solicita extrădarea bancherilor.

Guvernul SUA a început acum mai bine de patru ani o campanie de repatriere şi fiscalizare a averilor ascunse în conturi din străinătate, primele bănci luate în vizor fiind cele elveţiene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Elveţia,
SUA,
bancă
/actualitate/cea-mai-veche-banca-din-elvetia-admite-ca-a-ajutat-clienti-din-sua-sa-ascunda-de-fisc-1-2-miliarde-de-dolari-10428140
10428140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.