Cea mai nebună predicţie bursieră a următorilor 2 ani: Apple, prima companie americană cu o valoare de 1 trilion de dolari

Postat la 22 aprilie 2012 13 afişări

De mai bine de cinci ani, Apple, este pe buzele tuturor investitorilor şi analiştilor. Acţiunile companiei americane care a inventat iPhone-ul, iPad-ul, iPod-ul şi Mac-ul s-au listat şi la Bucureşti în această săptămână.

Dar întrebarea este cât mai poate să crească Apple, având în vedere că în 2004 era cotată la 16,25 dolari/titlu, pentru a ajunge la începutul lunii aprilie la 628 de dolari şi a fi cotată vineri la 585 de dolari. Analist american Gene Munster, 40 de ani, care urmăreşte acţiunile Apple de peste 10 ani le-a spus investitorilor că până în 2014 o acţiune a companiei americane va atinge 1.000 de dolari, ceea ce corespunde unei valori de piaţă de 1 trilion de dolari ( o mie de miliarde), scrie Bloomberg BusinessWeek.

Apple ar fi prima companie americană care ar ajunge la această valoare de piaţă. În anul 2007, campionul petrolier al Chinei, PetroChina, a fost prima companie din lume care a atins această valoare. Dar pentru o zi.

Apple este un fenomen datorită viziunii lui Steve Jobs, fostul CEO al companiei, decedat în toamna anului trecut. Munster, care lucrează pentru firma de brokeraj Piper JAFFRAY, din Minneapolis, are 250 de întâlniri cu investitorii într-un an şi 125 de şedinţe cu firmele pe care le analizează .

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
bursa,
predictii,
evolutie,
actiuni
/actualitate/cea-mai-nebuna-predictie-bursiera-a-urmatorilor-2-ani-apple-prima-companie-americana-cu-o-valoare-de-1-trilion-de-dolari-9558317
9558317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.