Cea mai lungă călătorie cu trenul din România: 20 de ore şi 45 de minute

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 august 2013 4631 afişări

Viteza medie pe calea ferată între cele două destinaţii este mai mică de 50 de kilometri pe oră.

Cea mai lungă călătorie cu trenul din România: 20 de ore şi 45 de minute

Călătorii care aleg să parcurgă pe calea ferată distanţa de 948 de kilometri dintre Satu Mare şi Mangalia trebuie să aştepte în garniturile CFR Călători aproape o zi şi o noapte. Trenul porneşte de la Satu Mare la 13.15, urmând să ajungă la destinaţia finală, Mangalia, la ora 10 în ziua următoare. Eventualele întârzieri nu sunt prevăzute în orarul din Mersul Trenurilor.

Preţul unui bilet la clasa întâi este de 189,5 lei, în timp ce o călătorie la clasa a doua costă 130 de lei. Cei care aleg vagoanele de cuşetă de şase locuri vor plăti 160 de lei, iar la vagoanele de dormit cu un loc vor plăti 336 de lei.

Pe aeroportul internaţional din Satu Mare operează zboruri în mod regulat doar compania TAROM, către Bucureşti, localnicii neavând alte soluţii pentru deplasarea către litoral. Un drum fără pauze cu maşina personală între nord-vestul ţării şi regiunea de sud-est durează cel puţin 12 ore.

Prin comparaţie, un zbor între Dubai şi Los Angeles (SUA) durează aproximativ 16 ore, distanţa dintre cele două oraşe fiind de peste 13.000 de kilometri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-lunga-calatorie-cu-trenul-din-romania-20-de-ore-si-45-de-minute-11223470
11223470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.