"Cea mai grea iarna din ultimii o mie de ani" – alarma falsa, potrivit meteorologilor

Postat la 11 octombrie 2010 12 afişări

Meteorologii romani nu cred ca anul acesta Europa va avea cea mai grea iarna din ultimii o mie de ani, asa cum au anuntat expertii polonezi acum cateva zile.

"Un enunt atat de categoric este suspect din start", a declarat Roxana Bojariu, sefa serviciului Climatologie din cadrul ANM. Estimarile prognostice lunare si sezoniere au un grad de realizare sensibil mai mic decat acela al prognozei vremii cu anticipatie de pana la 14 zile, a explicat ea.

"Poti in anumite cazuri (fericite!) sa apreciezi ca ai o probabilitate semnificativ de mare de a avea o iarna mai grea sau mai usoara, comparativ cu limitele normale. Sa faci, insa, precizari si asupra magnitudinii semnalului prognozat, raportat la un interval asa de mare de timp (ultimul mileniu), e deja speculatie fara fundament stiintific", a mai spus Roxana Bojariu.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vreme,
prognoza,
iarna,
Europa,
frig
/actualitate/cea-mai-grea-iarna-din-ultimii-o-mie-de-ani-alarma-falsa-potrivit-meteorologilor-7463981
7463981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.