Cea de-a şasea tranşă de împrumut pentru Grecia, amânată până în noiembrie

Postat la 04 octombrie 2011 13 afişări

Miniştrii Finanţelor din zona euro analizează mărimea contribuţiei creditorilor privaţi la cel de-al doilea program de sprijin internaţional pentru Grecia, decizie care ar putea întârzia implementarea acordului, şi au decis că statul elen va primi următoarea tranşă de la UE şi FMI în noiembrie.

Miniştrii Finanţelor din zona euro au convenit, într-o reuniune la Luxembourg, că Grecia poate aştepta până la mijlocul lunii noiembrie cea de-a şasea tranşă, de 8 miliarde euro, din împrumutul extern convenit în luna mai a anului trecut cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele Eurogroup, Jean-Cladue Juncker, a declarat că miniştrii reevaluează mărimea contribuţiei sectorului privat la cel de-al doilea acord de salvare a Greciei, convenit în iulie 2011.

Creditorii privaţi ai Greciei au acceptat atunci să înregistreze o pierdere de 21% pe deţinerile de obligaţiuni de stat greceşti care au maturitatea până în 2020.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
împrumut,
UE,
FMI
/actualitate/cea-de-a-sasea-transa-de-imprumut-pentru-grecia-amanata-pana-in-noiembrie-8837678
8837678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.