CE va recupera fonduri de 75 mil. euro cheltuite incorect de Romania in agricultura

Postat la 15 aprilie 2011 18 afişări

CE va recupera o suma de 74,9 milioane euro alocata Romaniei pentru agricultura si cheltuita in mod incorect, neregulile vizand controalele si furnizarea de informatii inexacte fermierilor, ca parte a unui program prin care autoritatile europene imputa statelor membre in total 530 milioane euro.

Cele mai mari sume sunt imputate Greciei (260 milioane euro), Spaniei (115 milioane euro) si Romaniei. Neregulile din Romania vizeaza "puncte slabe ale sistemului LPIS-GIS (de identificare a parcelelor agricole, n.r.) in ceea ce priveste controalele administrative incrucisate, furnizarea de informatii inexacte fermierilor si controalele ineficiente la fata locului in privinta ajutoarelor pe suprafata" , potrivit unui comunicat al CE.Decizia Comisiei are legatura si cu masurile de dezvoltare rurala pe suprafata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE,
economie,
cheltuieli,
agricultura
/actualitate/ce-va-recupera-fonduri-de-75-mil-euro-cheltuite-incorect-de-romania-in-agricultura-8160675
8160675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.