Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în concediu în Grecia cu avionul - GALERIE FOTO

Autor: Andra Stroe Postat la 09 iulie 2020 3717 afişări

După o lungă perioadă de călătorit doar cu maşina, am ajuns pentru prima dată anul acesta în aeroport, de unde voi pleca într-o deplasare cu presa, cu destinaţia Grecia, pentru a vedea cum decurge turismul şi ce măsuri de siguranţă sunt aplicate la faţa locului în vremuri de pandemie.

Ziua plecării este joi, într-o dimineaţă cu trafic nu foarte aglomerat. Astfel, am parcurs drumul dintre Piaţa Iancului şi Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în aproximativ 30 de minute. Am ajuns la aeroport cu 3 ore înainte ca avionul nostru să decoleze, deoarece în prezent, pentru a ajunge de la intrare la poarta de îmbarcare există o serie nouă de proceduri.

Dacă plecaţi încărcaţi de bagaje, trebuie să ţineţi cont că, mai nou, maşinilor, fie personale, fie taxiuri sau alte servicii de ride-sharing nu le mai este permis accesul chiar în faţa intrărilor de la secţiunea Plecări, ci va trebui să coborâţi la o distanţă de circa 100 de metri şi să parcurgeţi pe jos drumul până la pavilioanele de triaj, în număr de patru (Pavilionul A, B, C şi D), aplasate în faţa intrării aeroportului. De altfel, aici am avut cel mai mult de aşteptat - în jur de 20 minute până am fost strigaţi.

Se permite accesul simultan unui număr de maximum 10 persoane, care vor intra în incinta aeroportului după ce li se va măsura temperatura de către un angajat. Dacă afară o parte dintre călători nu îşi puseseră încă mască, în interior toată lumea o poartă, cu foarte rare excepţii. La punctele de check-in există, din 1,5 metri în 1,5 metri, marcaje roşii pe podea pentru păstrarea distanţei de siguranţă. Am remarcat şi faptul că punctele de self check-in nu erau folosite de nimeni. O dată la câteva minute, se aude un mesaj prin care călătorii sunt rugaţi să păstreze distanţa de un metru şi jumătate faţă de celelalte persoane.

De punctul de securitate şi de cel de control al actelor am trecut imediat, urmând să străbat zona de Dutty Free. Lucrurile stau acum diferit în magazinele de cosmetice, unde înainte de pandemie puteai să testezi fără probleme creme, produse de make-up sau parfumuri. Una dintre angajate mi-a spus că în prezent sticlele de parfum sunt dezinfectate o dată la două ore, produsele precum rujurile lichide, mascara sau fondurile de ten pot fi testate doar cu ajutorul consultantelor din magazin, care le vor oferi clienţilor periuţe sau spatule de unică folosinţă, iar rujurile solide pot fi testate pe piele (nu direct pe buze) doar pe propria răspundere.

Zonele de luat masa sunt acum închise, însă restaurantele funcţionează în regim take-away, iar tonomate cu snackuri şi băuturi găsiţi în continuare la tot pasul. Zona de fumat este, de asemenea, închisă. 

Dacă ajungeţi în aeroport, vă invităm să vă opriţi şi la kiosk-ul de presă, unde veţi găsi ultimul număr al Business MAGAZIN, precum şi Ziarul Financiar, alături de revista După Afaceri Premium şi de celelalte suplimente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plecare,
avion,
aeroport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.