Ce trebuie să ştie turiştii care vor să meargă pe litoral de pe 1 iunie

Postat la 28 mai 2021 192 afişări

Ce trebuie să ştie turiştii care vor să meargă pe litoral de pe 1 iunie

Guvernul a decis să implementeze noi măsuri de relaxare în ceea ce priveşte activitatea restaurantelor, teraselor, precum şi cea a unităţilor de cazare sau hoteliere, odată cu începerea oficială a verii, respectiv data de 1 iunie. De asemenea, şi funcţionarea unităţilor turistice de cazare a fost reglementată în funcţie de două scenarii.

Noile măsuri de relaxare a unor restricţii care ar urma să intre în vigoare din 1 iunie au fost decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate de către guvern. Astfel, în anumite condiţii, activitatea cu publicul a operatorilor economici poate fi desfăşurată chiar şi la capacitate maximă. În fapt, autorităţile oferă posibilitatea funcţionării într-unul dintre cele două scenarii prezentate.

Capacitate de funcţionare – maxim 70%

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00-24,00, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;

activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00-24,00, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în judeţele/localităţile unde este depăşită incidenţa de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
litoral,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.