CE: TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor de incitare la ură

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 septembrie 2020 18 afişări

Comisia Europeană a salutat decizia luată de TikTok, o platformă de socializare pe care se partajează materiale video, de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online.

CE: TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor de incitare la ură

Potrivit unui comunicat al CE, TikTok este cel de al nouălea partener care a aderat la codul de conduită, lansat în 2016, alăturându-se platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion şi Jeuxvideo.com.

„Prin aderarea la codul nostru de conduită, TikTok a demonstrat că se angajează ferm să combată discursurile ilegale de incitare la ură din mediul online. UE are nevoie de cooperare solidă cu astfel de actori importanţi pentru a face mediul digital un loc sigur pentru toţi”, a declarat Didier Reynders, comisarul pentru justiţie.

Conform CE, care citează rezultatele celei de a cincea evaluări, publicate în iunie 2020, graţie codului de conduită, 90% din conţinutul semnalat este evaluat de companiile informatice în decurs de 24 de ore, iar 71% din conţinuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ură sunt eliminate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tiktok,
ce,
ură

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.