Ce spune Valeriu Gheorghiţă, despre scandalul AstraZeneca

Postat la 22 martie 2021 198 afişări

Ce spune Valeriu Gheorghiţă, despre scandalul AstraZeneca

Scandalul izbucnit în urma efectelor adverse produse de vaccinul AstraZeneca a fost cel mai greu din campania de vaccinare de până acum, în România, a spus, duminică, dr. Valeriu Gheroghiţă, care a explicat şi care sunt reacţiile care trebuie să trimită persoana vaccinată la medic.

Întrebat ce efect a avut scandalul din jurul vaccinului AstraZeneca asupra campaniei de vaccinare în România, col. dr. Valeriu Gheorghiţă a spus, la Digi 24, că a fost cel mai greu moment de până acum.

„Asupra campaniei în sine, asupra faptului că au fost locuri anulate, nu m-ar îngrijora, ci a crescut puţin neîncrederea faţă de toate vaccinurile, nu doar faţă de cel de la AstraZeneca. Oamenii şi-au pus întrebarea că dacă se ridică această problemă faţă de AstraZeneca, oare celelalte au problemă şi ele?

Categoric, informarea şi comunicarea în această perioadă sunt foarte importante şi mai mult decât atât, cred că e cel mai greu moment al campaniei de vaccinare pentru că realmente oamenii au nevoie de răspunsuri, oamenii sunt preocupaţi (...), îngrijoraţi”, a spus Gheorghiţă. Acesta a precizat că efectele adverse ar apărea între 4 zile şi 14 zile, dar nu s-a stabilit o relaţie de cauzalitate între vaccinare şi trombozele apărute la cazurile cercetate în Europa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scandal,
campanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.