Ce spune Rafila, despre valul prelungit Omicron

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 martie 2022 36 afişări

Testarea împotriva COVID este în continuare „încurajată” de către ministrul Sănătăţii. Rafila recomandă „cu foarte multă seriozitate” folosirea măştilor, mai ales în spaţiile închise, şi distanţarea.

Ce spune Rafila, despre valul prelungit Omicron

Alexandru Rafila a menţionat, miercuri, după şedinţa de Guvern, cele peste 4.000 de cazuri noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care o treime în Bucureşti, apoi în Cluj-Napoca şi Timişioara.

„Se respectă ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare, oraşele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătăţii a păstrat toate „instrumentele” în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienţi: „există aceeaşi capacitate operaţională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră”.

Rafila a precizat că trendul este general în Europa, nu se înregistrează doar în România.

„Recomandăm cu foarte multă seriozitate păstrarea măsurilor de protecţie individuală legate de utilizarea măştii, mai ales în mijloacele de transport, în spaţiile închise, şi distanţarea, acolo unde este posibil, evitarea aglomeraţiei”, a adăugat ministrul.

Rafila a adăugat că vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie: „facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit intervalul de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităţilor sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obişnuit de imunizare din ţara noastră”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.