Ce spune Iohannis, despre intenţia ANAF de a-i verifica pe profesori

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 iulie 2022 176 afişări

Cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător, spune Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că profesorii care fac meditaţii vor fi verificaţi de ANAF: „Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă”.

Ce spune Iohannis, despre intenţia ANAF de a-i verifica pe profesori

„Cine realizează un venit trebuie să plătească impozit şi ANAF-ul are treabă cu colectarea acestor impozite şi cu verificarea. Acum, dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă. Însă nu se pot accepta excepţii - cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate fi mai eficientă”, spune Klaus Iohannis.

El a fost întrebat despre faptul că profesorii care dau meditaţii vor fi verificaţi de ANAF

„Eu cred că mai există profesori care fac meditaţii şi cred că plătesc impozit”, adaugă şeful statului.

În 2014, Iohannis, a evitat în cadrul unei emisiuni să dezvăluie câţi bani lua pentru o oră de meditaţie şi cum era plătit. El a susţinut că nu îşi mai aduce aminte.

Klaus Iohannis a evitat să răspundă dacă banii îi lua în plic sau direct în numerar.

Singura întrebare la care a răspuns prezidenţiabilul ACL a fost legată de legalizarea meditaţiilor: „Da, asta e o problemă care ar trebui rezolvată cât se poate de urgent. Cred că fiecare venit trebuie impozitat în aşa fel încât omul să-şi dorească să declare venitul decât să nu-l declare. Este o chestiune care se poate rezolva”, a afirmat Iohannis.

El a declarat în mai multe rânduri că şi-a achizionat cele şase case din meditaţiile pe care le-au făcut el şi soţia sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
anaf,
profesori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.