Ce spune Gheorghiţă, despre bărbatul mort după ce a fost vaccinat cu ser din lotul retras din cauza reacţiilor adverse

Autor: Laura Buciu Postat la 12 martie 2021 588 afişări

Ce spune Gheorghiţă, despre bărbatul mort după ce a fost vaccinat cu ser din lotul retras din cauza reacţiilor adverse

Coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, vineri, la Aleph News, că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a murit, şi faptul că a primit ser din lotul retras din cauza reacţiilor adverse.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, la Aleph News, că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacţii adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic şi nu există legătură între vaccinare şi deces.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deşi nu era în evidenţă cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieşit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informaţie care să ateste legătura dintre vaccinare şi apariţia acestor evenimente”, a spus Gheorghiţă.

Coordonatorul CVCAV precizează că s-a făcut o analiză în cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate şi s-a constatat că numărul acestor evenimente trombotice sunt fără nicio legătura cu vaccinarea, raportul urmând să fie înaintat către Agenţia Europeană a Medicamentului şi, probabil chiar vineri, EMA ca avea o nouă şedinţă în care să prezinte concluziile.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că decizia de punere în carantină a dozelor nefolosite din lotul ABV 2856 a fost una „de maximă precauţie”.

„(Decizia – n.r.) a fost declanşată în urma semnalelor din Italia, fără să existe un fundament ştiinţific în acest moment. Am decis că este cel mai prudent până la clarificarea acestor concluzii, să nu existe nici cea mai mica suspiciune sau temere în spaţiul public şi în rândul populaţiei care doreşte să se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere ştiinţific şi medical nu avem un fundamente la acest moment”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a mai spus că s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate şi nu au apărut evenimente trombotice mai puţin obişnuite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gheorghiţă,
mort,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.