Ce spune deputatul PSD Alexandru Rafila despre carantina naţională

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 octombrie 2021 93 afişări

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune despre o eventuală carantină naţională că prin aceasta se poate controla evoluţia pandemiei şi putem să avem mai puţine victime sau avem posibilitatea să tergiversăm şi să luăam mereu „jumătăţi de măsură”.

Ce spune deputatul PSD Alexandru Rafila despre carantina naţională

După mai multe întâlniri avute cu sindicatele, asociaţiile de elevi, părinţi, studenţi, profesori şi reprezentanţi ai principalelor operatori economici, Rafila spune că nimeni nu respinde vaccinarea, însă măsurile trebuie să fie clare.

Întrebat despre o eventuală carantină naţională, deputatul PSD spune: „Da, dar o carantină la nivel naţional care să ţină seama de realităţi. Noi întotdeauna am avut o carantină care a îngrozit lumea. Nu vreau să avem o carantină care să îngrozească lumea, ci să presupună reducerea activităţilor care să fie sprijinită de populaţie, să fie explicată populaţiei, să existe un interval liber înainte de măsuri aşa încât toată lumea să se poate pregăti, fie o familie, fie un agent economic. Şi acest lucru se face împreună, cu participarea celor care sunt afectaţi, nu se face împotriva celor care sunt afectaţi. Întotdeauna măsurile la noi au fost împotriva lor”.

Rafila adaugă că suntem o societate care trebuie să funcţioneze pe bază de solidaritate: lumea nu trebuie speriată, ci să participe la efortul naţional.

Întrebat mai departe despre cei care protestează chiar şi faţă de restricţiile mai puţine aspre, Rafila afirmă că toată lumea are dreptul la opinie.

„Totuşi, fiecare dintre noi trebuie să înţelegem. Eu sunt foarte afectat şi nu pot să cred că un om din ţara asta nu este foarte afectat de această cifră înfiorătoare de 500 de decese care se înregistrează în fiecare zi. Comportamentul individual şi prin soluţiile generale care care se aplică colectiv putem să controlăm acest lucru într-un timp mai scurt şi să avem mai puţine victime, pagube economice şi sociale sau putem tergiversa. Tot timpul să venim cu jumătăţi de măsură, cu lipsă de asumare şi atunci sigur că ajungem într-o situaţie care o să ne aducă în continuare în fruntea clasamentelor mondiale în ceea ce priveşte numărul de morţi din România”, adaugă deputatul social-democrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.